Uppfödning till avel, utställning och kel


Jag som driver den här kaningården heter

Hanna Rosberg.


Jag bor i Jönköping,

småland.

Om Örnabergets


Jag startade min uppfödning våren 2010, men jag skaffade mina första kaniner hösten 2009. Köpte då tre honor av rasen hermelin och färgen var tan svart. 


Jag blev förälskad i tanarna samt viltröd. så det var en självklarhet att det var den färgen jag ville ha i min uppfödning. 


För mig är kaninernas hälsa och välmående det allra viktigaste. Mina kaniner får ett bra sammansatt foder, samt mycket kärlek och uppmärksamhet.


Jag är noga med vart mina kaniner hamnar, så jag kommer neka köpare om det inte känns rätt. Jag säljer helst till privatpersoner och mindre uppfödningar, där kaniner kommer att få mycket uppmärksamhet, kärlek och den respekt som de förtjänar. 


Om du köper en kanin ifrån mig kan du räkna med att du kommer få en trevlig kanin som har bott med sin mamma och sina syskon under en lång tid, men samtidigt blivit avvänjd, lärt sig att dricka ur en vattenflaska, fått sina klor klippta, samt är bettfelskontrollerade, allt för att underlätta flytten till det nya hemmet. 


I början av 2017 så beslutade jag för att ta en paus med uppfödningen pga. att vi bodde i lägenhet. 

Men våren 2018 flyttade vi till hus och jag började planera för en uppfödning igen.


Men denna gången blev det inte samma färger som tidigare då det inte fanns så många avelsdjur att få tag i. Det var då jag började föda upp svart och havana och min första kull kom maj 2018. 


Mina gamla färger kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas att jag kommer kunna ha den färgen så småningom igen. 

Alfons - min första hane i färgen tan svart som jag var och hämtade Januari 2010, ca 11 månader gammal. En kanin som alltid kommer finnas närmast mitt hjärta. 

Min allra första kull. Så spännande och en sån lycka! 
A-kullen, född April 2010. Där i en av mina största kärlekar, Adonis. Han var min största ögonsten i många år!

Merida - Hona ur min första kull sen jag började med de här färgerna. Jättefin hona som är stambokförd på 95 poäng. Hela den kullen fick väldigt bra poäng, samt hennes avkommor fick också väldigt bra poäng på utställningarna. 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Följ oss