Om Örnabergets Kaniner

Jag som driver den här kaningården heter Hanna Rosberg,
och jag bor i Jönköping, Småland.

Jag startade min uppfödning våren 2010, men jag skaffade min första kaniner september 2009. Köpte då tre honor av rasen hermelin och färgen tan svart.

Jag blev förälskad i tanarna samt viltröd, så det var självklart att det var den färgen jag ville ha i min uppfödning.

Jag åker på så många utställningar som jag har möjlighet till. Det är ett bra sätt att lära känna andra med samma kaninintresse, där man även kan få en massa tips.

Djurens hälsa och välmående är alltid viktigast för mig. Mina kaniner får ett bra sammansatt foder, samt otroligt mycket kärlek och uppmärksamhet.

Jag är noga med vart djuren jag säljer hamnar, och kommer neka köpare om det inte känns rätt. Jag säljer helst till privatpersoner eller mindre uppfödningar, där kaninerna kommer få mycket uppmärksamhet, kärlek och den respekt som de förtjänar.

Om du köper en kanin ifrån mig kan du räkna med ett trevligt djur som fått en kärleksfull uppväxt och som bott med sin mamma och sina syskon under en lång tid, men samtidigt blivit avvänjd, lärt sig att dricka ur vattenflaska, tränat på att ha på sig en sele, fått sina klor klippta, allt för att underlätta flytten till det nya hemmet.

I början av 2017 så beslutade jag mig för att ta en paus med min kaninuppfödning pga. att vi bodde i lägenhet.

Men våren 2018 flyttade vi till hus och då började jag planera för lite avelsdjur igen. Min första kull 2018 kom i slutet av Maj. 

Färgerna jag har valt att satsa på i nuläget är svart och havana. Mina gamla färger kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta men de är ganska svåra att få tag på i Sverige som det ser ut just nu.